HAKKIMIZDA

ravza_hakkimizda

1996 yılında Konya merkezli faaliyetlerine başlayan Ravza Eğitim Vakfı her geçen gün çalışma alanlarını genişleterek ve büyüyerek hizmetlerine devam etmektedir. Zaman içerisinde gelişen ihtiyaçlara cevap vermek için Kandil Derneği ve Ravza İnsani Yardım Derneği’ni de hayata geçiren vakfımız, yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç olan her yerde çalışma gayretiyle yoluna devam etmektedir. Vakıf bünyesinde hizmet veren aşevi ve diğer birimler, birbirinden bağımsız olarak entegre bir şekilde fayda sağlamaktadır.

RAVZA İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

RAVZA İNSANİ YARDIM DERNEĞİ tamamıyla gençlerden oluşan bir kadroya sahip olup şimdiye kadar 380 ailenin ev ihtiyaçları giderildi. Ramazan ayında 40 aile ile iftar yemeği yenildi. 1000 kişinin ayakkabı ve kıyafet ihtiyacı giderildi. Bu yardımlar Somali, Sudan, Irak, Afganistan, İran ve diğer ülkelerden gelen mültecilerle, Türk ailelere ulaştırıldı. Ayrıca dernek olarak RAVZA İNSANİ YARDIM DERNEĞİ MİSAFİRHANESİ  bayan üniversite öğrencilerini barındırmaktadır.

Genel olarak derneğimizin amacı; Anayasamızın öngördüğü esaslar doğrultusunda sosyal sorumluluk bilincini ve yardımlaşma dayanışma şuurunu geliştirmek. Yurt içinde ve yurt dışında olağan ve olağanüstü zamanlarda; savaş, deprem, sel, yangın ve sair nedenlerle yardıma muhtaç duruma düşen bütün insanlara gıda, giyim, temizlik maddesi, yakacak, kira, barınma , sağlık , eğitim , iş kurma, meslek edindirme durum ve şartların gerektirdiği biçimde ve imkanlar ölçüsünde ayni ,nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak.

RAVZA KANDİL DERNEĞİ

Vakıf merkezimizde bulunan aşevimizde, her gün 2000 kişilik, 2 çeşit yemek ihtiyaç ve ekmekleriyle beraber sahiplerine ikram edilmektedir. Yemeklerimiz sağlıklı ve hijyenik ortamlarda hazırlanmaktadır.

Yaklaşık 8 yıldır Somali, Sudan, Irak, Afganistan, İran, Suriye ve diğer mülteciler aşevimizden sıcak yemeklerini almaktadırlar.
Aşevimize gelen ihtiyaç sahiplerinin, sağlık taramaları yapılarak, gerekli tıbbi ihtiyaçları tarafımızdan temin edilmektedir.

İhtiyaç sahiplerine ;

• Gıda Poşetleri
  • Giyecek ve ayakkabı
  • Eğitim İhtiyaçları
  • Yakacak

Aşevimizden temin edilmektedir.

AMACI:AFET SAVAŞ  VE OLAĞAN ZAMANLARDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA, GİYİM, SAĞLIK, EĞİTİM, YAKACAK, KİRA, BARINMA, EVLENME, YUVA KURMA, İŞ KURMA, KONUT VE SAİR BÜTÜN HUSUSLARDA AYNİ, NAKDİ HER TÜRLÜ MADDİ VE MANEVİ YARDIMDA BULUNMAKTIR.

RAVZA EĞİTİM VAKFI

1996 Yılında Konya merkezinde kurulmuştur. Faaliyet alanlar hayli geniş olan vakfımız;
Eğitim ve sosyal yapılanmasında etkin bir hizmet sergilemiş bu güne kadar yüzlerce genç evladımızın eğitim dalında yetişmesini sağlamıştır. Sosyal alanda da toplumuzun geçirmekte olduğu ağır ekonomik darboğazın getirdiği dayanılmaz sıkıntıların baskı altına aldığı insanlarımızın yaşamlarına biraz olsun katkıda bulunabilmek sorumluluğuyla çalışmalarını arttırmış bulunmaktadır. Eğitim kültürel ve sosyal çalışmalarımızın temposu artarak devam etmektedir.
2003 yılında Konya’mızın eşraflarından Ahmet Sucu beyefendinin büyük katkılarıyla Konya’mızın merkezi yerleşim yerinde son derece nezih ve sıhhatli bir ortam olan İshak Sucu Aş Evini hizmete sunmuş bulunuyor. Yaklaşık her gün 1500 kişinin yemek ihtiyacı hemşerilerimizin katkılarıyla karşılanmaktadır. Yoğun müracaatlar karşında zorlanmamıza rağmen prensip olarak kapıdan geri döndürmemeye çalıştığımız fakir insanlarımızın sadece yiyecek değil yakacak giyecek ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını da karşılamak için var gücümüzle çalmakta ve siz dostlarımızın yardım ve dualarını beklemekteyiz.
Dualarınızla..