Merhaba Ziyaretçi; Bugün Saat
Recep Öğütçü
bneMQZGB

Ravza Eğitim Vakfı’nın Düşündürdükleri

Geçen gün Konya Televizyonu ekranlarında Ravza Eğitim Vakfı’nın hizmetlerini ve çalışmalarını izledim. Vakıf Başkanı Halis Nükte ağabeyimiz anlatıyordu, kendisini can kulağıyla dinledim. Konya’mız ve Konyalı hayırseverlerimiz adına mutlu oldum, şükrettim.
Evet, Konya’nın fakir fukarası, garip gurebası yalnız, çaresiz ve sahipsiz değil. Ravza Eğitim Vakfı, Ribat Eğitim Vakfı, Acil Hastalara Yardım Vakfı ve Mehir Vakfı gibi sivil toplum kuruşlarımızdan, hayır kurumlarımızdan onlarcasını Konyalı kurmuştur, Konya’da faaliyet göstermektedirler. Hepsi kendine bir hizmet alanı oluşturmuş, bir gayeye yönelmiş; kendi alanında hizmet üretmeye, zenginlerimizi motive etmeye, varlıklıları hizmet kervanına katmaya çalışıyorlar.

Toplumda huzur ve sükünün sağlanması, refahın paylaşılması ve yaygınlaşması, kültürel değerlerimizin ve maneviyatımızın yücelmesi, aile kurumunun ayakta kalması ve yozlaşmaması, yardım ve hizmetlerin gerçek ehline ulaşması için köprü insanlara, köprü kuruluşlara ihtiyaç var. Birileri ticaret yapacak, para kazanacak, birikim sağlayacak; birileri de önderlik ve aracılık yapacak, fakir ve fukaranın kapısına kadar gidip zenginlerimizin zekât ve sadakalarını onlara ulaştıracak. Veren de, aracı olanda sevapta ortaktır. Çünkü Peygamberimiz: “Eddâllü alel hayri kefaılihi” yani “hayra delalet eden yapan gibidir” buyurur.

Vakıf Başkanı Halis Nükte Hocamızın anlattıklarından öğreniyoruz ki, Konya’da Ravza Eğitim Vakfı bir boşluğu dolduruyor. Yüzlerce aileyi doyuruyor, giydiriyor, eğitiyor. Bir taraftan eğitim çalışmaları yapıyor, senede beş bin civarında kitap dağıtıyor; bir taraftan da aç ve açıkta kalanlara, yok ve yoksullara kurdukları aşevi vasıtasıyla ulaşıyor, sahip çıkıyor.
Anlıyoruz ki, Konyalı boş durmuyor, hayır hasenat yolunda herkes üzerine düşeni yapıyor. Konya’da fakir olmak da bir şansıdır, zengin olmak da ayrı bir şanstır. Fakirin sahip çıkanı var, zenginin yol göstereni var. Hayırsever zenginlerimiz, ürettiği veya sattığı gıda maddelerinin bir kısmını zekât olarak veriyor; vakıflarımız ise vasıta oluyor ve ehline ulaştırıyor.
Evet, Ravza Eğitim Vakfının açtığı aşevinden her kesim, yaşlı- genç herkes yemek alabiliyor. Yemek alan genç kadınlar var. O kadın başka ne yapabilir ki? Kocası sorumsuz, eve sahip çıkmıyor, dört çocuk annenin eline bakıyor. Kocası evine bakmayan bir kadın, genç de olsa evdeki dört çocuğunu doyurmak için geliyor, yemek alıyor, namusunu koruyor. Dolayısıyla aşevleri sadece ailelerin karnını doyurmuyor, namuslarını da korumuş oluyor, ruh ve beden sağlığı yerinde çocukların büyümesine de hizmet ediyor. Yeterli gıdasını alamayan bir çocuğun zekası gelişmez, okuyamaz. Okumayan bir çocuk da sokaklarda kalır, hırsızlık- arsızlık yaparak toplumun başına bela olur. Aslında zenginlerimiz, bu tür çok çocuklu fakir ailelere yardım etmekle kendi mal ve canlarını da korumuş, mal ve can güvenliklerini sağlamış oluyorlar. Sahipsiz her çocuk, ileri de birer hırsızdır, hayduttur, canlı bombadır, .çete üyesidir.
Ravza Eğitim Vakfı gibi hayır kuruluşlarımız, devletin ulaşamadıklarına ulaşıyor, yapamadığı hizmetleri yerine getiriyor. Allah sebep olanlardan razı olsun.
KONYA’MIZLA İFTİHAR EDİYORUZ
Bugün Konya’mızın manevi havası hala sürüyorsa, depremzedeler ağırlıkta Konya’yı tercih ediyorsa, müslüman ülkelerden gelen devlet adamları ilk önce Konya’yı ziyaret ediyorlarsa, bunun sebebi sadece Mevlana’mız değildir, Mevlana torunlarının cömertliğidir, hayırhahlığıdır, hayır kurumlarının bolluğudur. Konya dualı şehirdir, cazibesi ondandır. Diyebiliriz ki, aç ve açıkta kalan insan, diğer şehirlere oranla en az Konya’da vardır. O yüzden Konya güvenli bir limandır. Balkanlardaki bir soydaşımız atalarının Konya’dan geldiğiyle övünür. Tarih boyunca Anadolu’ya yerleşen her insanın ataları mutlaka Konya’nın suyunu içmiş, ekmeğini yemiştir. Bugün de vakıflarımız sayesinde dünyanın her yanına Konyalının ekmeği gitmekte, yardımı ulaşmaktadır.

Ravza Eğitim Vakfı ve ona benzer kuruluşlarımız sadece bir köprüdür, onların arkasındaki esas kahramanlar Konya’nın esnaflarıdır, işadamlarıdır ve belediyeleridir. Konya’da hayır kurumları tatlı bir rekabet içindedir, hepsinin ayrı sahası vardır. Kimsi evlendirir, kimisi eğitir, kimisi doyurur, kimisi giydirir.

Ravza Eğitim Vakfının bir hizmetinin de kitap dağıtımı olduğu duyunca daha çok sevindim. Gençliğimizi internetin yanlışlarından belki böyle kurtarabiliriz, yanlış alışkanlıklardan belki eline kitap vererek koruyabiliriz. Kitap, eve gelen bir hoca veya bir öğretmen demektir. Kitap yalnızların yoldaşı, ruhsal sorunların ilacıdır.
Evet, insanımız ve gençliğimiz eğitilmeli, ellerine ve evlerine faydalı kitaplar verilmeli, okuyan bir nesil olmalıdır. Bazen bir kitaptan okunan bir kaç cümle, bir gencin doğruyu bulmasını, yanlıştan dönmesini sağlayabilir. Kitabı yazan da, yayınlayan da, dağıtan da, okutan da sevapta ortaktır.

İnsanların karınlarıyla beraber ruhlarını, kalplerini ve beyinlerini de duyurmalı, beslemeliyiz. İşte Ravza bunu yapıyor. Birkaç fedakar, cefakar insan bir araya gelmiş, halka güven vermiş, güven kazanmış, yaptıklarını herkes gözüyle görmüş, inanmış ve büyük bir hizmet kervanı ortaya çıkmış. Bu insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır.
Evet, ben de istedim ki, bu sofrada benim de bir tuzum bulunsun, bu kervanda benim de bir katkım olsun. O yüzden bu yazıyı kaleme aldım. Bir şey yapamıyorum, bari insanlara yapılan güzellikleri duyurayım dedim. Çünkü ben de, “hayra sebep olan onu yapan gibidir” hadisindeki müjdeye talibim. “Allah vakıf sahiplerinin hayrını kabul etsin, verebilenlere daha fazlasını ve daha hayırlısını versin” diye dua ediyorum.

BİLGİLER
tarafından 23 Ocak 2012 - 13:32 tarihinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Yazı Şuana Kadar 748 kez Okunmuştur.
ETİKETLER
Yorum yapın
İsim
E-Posta
WebSite
Yorumunuz
Kullanıcı Adı
Şifre
Şifremi Unuttum?
KONYA'da 5 Günlük Hava Tahmini
Köşe Yazarlarımız
Nevzat_Tarhan

Prof. Dr. Nevzat TARHAN “Kadın E..

nureddin_yildiz1

Nureddin YILDIZ “Zinanın Basama..

ramazan_kayan-e1274380137730-225x300

Ramazan KAYAN “ZİNDANI ZİNAYA TE..

“Memnuniyetle” Kabul Edile..

bneMQZGB

Recep Öğütçü

tüm yazıları için tıklayın...
Ravza Eğitim Vakfı Sitemizi Nasıl Buldunuz ?
Gayet Güzel
İyi